INDUSTRIJSKI
MDV  KOTLOVI

b_280_250_16777215_00_images_kotlovi_kotao_industrijski_program.jpgIzrada vanserijskih kotlova po narudžbini i zahtevima kupaca.

Industrijski program kotlova od 80 do 900 kw.

Samo Vojvodina svake godine proizvede 9,5 miliona tona biomase (od toga 3,5 miliona tona slame). Ova količina biomase je dovoljna da podmiri potrebe grejanja cele Srbije. Za sada se u toku godine od ove količine iskoristi svega 2% biomase.

Industrijski program MDV kotlova smo razvili tako da možemo da odgovorimo širokom spektru privrednih subjekata i njihovim raznolikim potrebama. Kotlovi namenjeni industriji po pravilu koriste obnovljive izvore energije, kao što su biopelet (od sojine slame, pšenične slame, suncokreta ili drveni pelet) i biomasa (sojina slama i pšenična slama).


Privredni subjekti, naročito oni koji posluju na ekonomskim principima se bez izuzetka odlučuju na obnovljive izvore energije i to iz više razloga:
- mala investicija
- velika ušteda novca, resursa i vremena
- autonomnost sistema
- sigurnost i nezavisnost u snabdevanju gorivom
- očuvanje prirodne sredine

b_280_250_16777215_00_images_kotlovi_industrijski_kotlovi_mdv.jpgEnergenti su po pravilu domaće proizvodnje i ne dolaze iz uvoza,  a zagađenje životne sredine je svedeno na minimum, čak se emisija CO2 skoro podudara sa količinom ugljen dioksida koje biljke apsorbuju tokom svog životnog ciklusa.

MDV kotlove koriste škole, vrtići, domovi zdravlja, domovi za stare, hoteli, moteli, restorani, plastenici i staklenici, farme i sve vrste proizvodnih pogona i radionica i drugih većih objekata.