MDV KOTAO NA BIOPELET
SA INTEGRISANIM GORIONIKOM

Sve vrste peleta. Integrisan gorionik, spremnik za pelet, automatsko nalaganje...

Biopelet od žitarica: najniža cena, automatski rad, domaći energent.

b_280_250_16777215_00_images_kotlovi_kotao_biopelet.jpgJednostavno rukovanje, automatizovano, mogućnost povezivanja na sobni termostat...

Kotao MDV Biopelet sa integrisanim gorionikom je izrađen sa ciljem da ponudimo tržištu kotao koji je po svojim mehaničkim i termičkim osobinama izrazito namenjen peletu kao gorivu (peletu od sojine slame, od pšenične slame, od sunciokreta, vinove loze, drveni pelet), ali treba istaći mogućnost loženja i sa košticama voća (višnja, trešnja...), opiljcima iz drvoprerade, granulisanim ugljevima finoće do 25mm itd.

b_280_250_16777215_00_images_kotlovi_kotao_biopelet_1.jpgU svim navedenim primerima korišćenja pre svega peleta zahteva se suvoća istog. Ova konstrukcija je nastala sa namerom da korisniku omogući veliku udobnost u korišćenju što kod klasičnih kotlova nije slučaj. Integrisan gorionik, spremnik za pelet i sistem automatskog nalaganja omogućavaju višesatnu nezavisnost kotla od ponovnog punjenja.

Elementi u kojima se vrši izmena toplotne energije dimnih gasova i vode u kotlu raspoređeni su i horizontalno i vertikalno u vidu bešavnih kotlovskih cevi kroz koje su postavljeni turbulatori koji služe da uspore vrele dimne gasove kroz kotao pa zbog dužine puta istih i primene automatike ova konstrukcija ima veoma visok stepen iskorišćenja. Peleti spadaju u obnovljive izvore energije te su ekološki veoma prihvatljivo gorivo.

b_280_250_16777215_00_images_kotlovi_kotao_biopelet_tabela.jpg