TRAJNOŽAREĆI
MDV KOTAO


b_280_250_16777215_00_images_kotlovi_kotao_trajnozareci.jpgOva serija kotlova našla je primenu u mnogim domaćinstvima koja koriste ugalj kao energent, gde je pokazala odlične razultate.

Kotlovi ove serije konstruisani su tako da imaju sistem odgorevanja i imaju šamotne cigle koje pospešuju sagorevanje, odatle naziv trajnožareći.

Izmenjivačke površine Trajnožarećeg MDV kotla postavljene su vertikalno i svojim dimenzijama i rasporedom obezbeđuju veoma dug put vrelim dimnim gasovima kroz kotao.

 

b_280_250_16777215_00_images_kotlovi_kotao_trajnozareci_1.jpgOva konstrukcija kotla ima veliki stepen iskorišćenja. Merenjima je ustanovljeno da je kod ovog tipa kotlova brzina gasova na izlasku iz kotla znatno manja, kao i da je temperatura na ulazu u dimnjak znatno niža u odnosu na druge konstrukcije.

Kotlovi ove serije imaju sistem odgorevanja i imaju šamotne cigle koje pospešuju sagorevanje, odatle naziv trajnožareći. Ovi kotlovi poseduju veliki spremnik za ogrev pa ih je moguće napuniti do samih vrata bez bojazni da će se vatra ugasiti. Na ovaj način omogućeno je celodnevno korišćenje kotla sa manjim brojem punjenja.

b_280_250_16777215_00_images_kotlovi_kotao_trajnozareci_tabela.jpgU zadnjem delu ložišta postavljene su šamotne opeke koje kada se zagreju služe da sagore inače teško sagorive čestice u dimnim gasovima. I ovaj kotao poseduje vodom hlađenu rešetku koju čine bešavne cevi u kotlovskom kvalitetu, a sam kotao je izgrađen od kotlovskog lima debljine 5 mm i za gorivo koristi i drvo i ugalj i briket. 

 
b_280_250_16777215_00_images_kotlovi_mdv_gorionik.jpg
POSEBNA POGODNOST:

Mogućnost ugradnje MDV gorionika na već postojeće kotlove je još jedna opcija koju nudimo klijentima za prelazak na obnovljive izvore energije.